recept bouillabaisse

Bouillabaisse

admin

Bouillabaisse is een Provençaalse vissoep uit Marseille. Serveer met toast met rouille.

bouillabaise
Foto: 15gram

Benodigdheden

250 g kabeljauwfilets, in stukken
400 g scampi’s, gepeld en ontdarmd
1 kg mossel
2 uien, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 venkel, in fijne plakjes
1 courgette, in blokjes
4 takjes selder, in boogjes
400 g tomaten, ontveld en in blokjes
250 ml witte wijn
500 ml visbouillon
1 el rode wijnazijn
1 el olijfolie
2 takjes dragon
1 plukje saffraandraadje
peper en zout

Ook handig

Bereiding

Het recept ‘Bouillabaisse‘ is afkomstig van 15gram.

Welke wijn bij Bouillabaisse?

La Garrigue Etincelle rosé

La Garrigue Etincelle rosé

Zinderend fris, dorstlessend, wat mineraliteit: deze wijn spreekt meteen aan door zijn finesse. En dan volgt nog de wervelende afdronk met weelderige aroma’s van kers en bosbes. Een ware verwennerij voor uw smaakpapillen.

1 Reacties

  • Anoniem

    07/11/2023 at 17:21

    Formidabel

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post