Authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus

admin
Authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus

Een authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus is eten én drinken. Dat likje rouille en die toastjes moeten er absoluut bij.

Authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus
Foto: © Verne

Benodigdheden

bouillabaisse
2 l verse visfumet
1 scheutje olijfolie
2 uien
1 teentje look
1 venkel
1 preistronk
3 à 4 draadjes saffraan
4 tomaten
80 g geconcentreerde tomatenpuree
1 scheutje pastis
enkele takjes verse tijm
paar blaadjes verse laurier
8 grote gamba’s
250 g rode poonfilets
250 g zeeduivelfilets

rouille
2 rode paprika’s
scheutje olijfolie
2 teentjes look
3 eieren
1/2 citroen
1 snuifje saffraanpoeder
1 dl olijfolie
1 stokbrood
peper van de molen en zout

Ook handig

Bereiding

Het recept ‘Authentieke bouillabaisse‘ is afkomstig van Jeroen Meus.

Zomerkost

Feest!
kerstgerechten, verrassende gourmets, partysnacks en katerfood

De keuken van Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus draaide op volle toeren om een uniek feestboek te maken. Met meer dan 100 recepten, van kerstklassiekers over verrassende gourmettafels tot heerlijke partysnacks.

Welke wijn bij Authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus?

La Garrigue Etincelle rosé

La Garrigue Etincelle rosé

Zinderend fris, dorstlessend, wat mineraliteit: deze wijn spreekt meteen aan door zijn finesse. En dan volgt nog de wervelende afdronk met weelderige aroma’s van kers en bosbes. Een ware verwennerij voor uw smaakpapillen.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post