
Makkelijk vooraf te maken, en super feestelijk geserveerd in een glaasje.
Benodigdheden
300 g doperwten
8 plakjes pancetta
1 ui
100 ml slagroom
500 ml kippenbouillon
olijfolie
zwarte peper
zout
Benodigdheden
Pel de ui en snipper ‘m grof. Stoof glazig in wat olijfolie. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Doe de erwten bij de bouillon en laat 3 minuten koken. Mix de soep glad en zeef ze. Kruid met peper en zout.
Leg de plakjes pancetta tussen 2 vellen keukenpapier. Verwarm 1 minuut in de microgolfoven, op volle kracht. Kijk of het spek krokant is. Indien nodig bak je het nog enkele seconden langer.
Klop de room lobbig.
Serveer de soep in glaasjes, lepel er een beetje room bovenop. Werk af met zwarte peper en pancettachips.
8 personen
Bron: libelle-lekker.be