• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Soepen.be

Dé inspiratiebron voor gezonde feel good soepen

  • Home
  • Recepten
  • Soepbar
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Erwtensoepje met pancettachips

Makkelijk vooraf te maken, en super feestelijk geserveerd in een glaasje.

Benodigdheden

300 g doperwten
8 plakjes pancetta
1 ui
100 ml slagroom
500 ml kippenbouillon
olijfolie
zwarte peper
zout

Benodigdheden

Pel de ui en snipper ‘m grof. Stoof glazig in wat olijfolie. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Doe de erwten bij de bouillon en laat 3 minuten koken. Mix de soep glad en zeef ze. Kruid met peper en zout.

Leg de plakjes pancetta tussen 2 vellen keukenpapier. Verwarm 1 minuut in de microgolfoven, op volle kracht. Kijk of het spek krokant is. Indien nodig bak je het nog enkele seconden langer.

Klop de room lobbig.

Serveer de soep in glaasjes, lepel er een beetje room bovenop. Werk af met zwarte peper en pancettachips.

8 personen
Bron:
libelle-lekker.be

Filed Under: In een glaasje, Kerstmis, Peulvruchten Tagged With: chips, erwten, feestsoep, pancetta

Previous Post: « Maïssoep met venkel, kalkoenballetjes en spelt
Next Post: Soep van langoustines »

Primary Sidebar

Categorieën

  • Asperges
  • Avocado
  • Aziatisch
  • Bekende chefs
  • Bouillon
  • Ei
  • Fruit
  • Gazpacho
  • Gevogelte
  • Glutenvrij
  • Halloween
  • Herfst
  • In een glaasje
  • Indisch
  • Italiaans
  • Kaas
  • Kerstmis
  • Kids
  • Klassiekers
  • Lactosevrij
  • Lente
  • Maaltijdsoep
  • Marokkaans
  • Met balletjes
  • Mexicaans
  • Noten
  • Paddenstoelen
  • Paleo
  • Pasen
  • Pasta
  • Peulvruchten
  • Schelp- en schaaldieren
  • Slank
  • Snel
  • Spaans
  • Vegan
  • Vegetarisch
  • Vergeten groenten
  • Vis
  • Wild
  • Winter

Copyright © 2021 · soepen.be · info@soepen.be · Log in · Afmelden nieuwsbrief