Geroosterde knoflooksoep

admin
Geroosterde knoflooksoep

Deze geroosterde knoflooksoep is een ware traktatie voor liefhebbers van diepe, hartige smaken. Door het roosteren van de knoflook krijgt de soep een milde, zoete smaak die perfect samengaat met de romige textuur van aardappelen en slagroom. Een eenvoudig recept dat comfort en verfijning combineert—ideaal voor koude dagen of wanneer je behoefte hebt aan een verwarmende maaltijd.

Benodigdheden

3 bollen knoflook
1 el olijfolie
1 el boter
1 grote witte ui, fijngesneden
1 tl zeezout
1 tl zwarte peper
120 ml droge witte wijn of groentebouillon als alternatief
1 el Italiaanse kruiden
1 l kippenbouillon of groentebouillon voor een vegetarische variant
2 middelgrote kruimige aardappelen (bijv. Russet), geschild en in vieren gesneden
120 ml slagroom
50 g geraspte Parmezaanse kaas

Toppings
mini soepcroutons
fijngehakte peterselie
extra geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bovenkant van elke knoflookbol af om de teentjes bloot te leggen. Leg ze met de snijkant naar boven op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en vouw de folie dicht tot pakketjes. Plaats deze in een ovenschaal en rooster gedurende 45 minuten, of totdat de knoflook zacht en goudbruin is. Laat afkoelen.

Smelt de boter in een middelgrote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui, zout en peper toe en bak tot de ui glazig is, ongeveer 3 minuten.

Schenk de witte wijn en Italiaanse kruiden erbij en laat 1 minuut sudderen. Voeg de kippenbouillon en aardappelen toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken, of totdat de aardappelen zacht zijn.

Knijp de geroosterde knoflookteentjes uit hun schil en voeg ze toe aan de soep.

Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde, romige consistentie.

Roer de slagroom en geraspte Parmezaanse kaas door de soep. Proef en breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.

Schep de soep in kommen en garneer met mini croutons, fijngehakte peterselie en extra Parmezaanse kaas naar wens.

Het recept ‘Geroosterde knoflooksoep‘ is afkomstig van The Endless Meal.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post