romige pompoensoep

Romige pompoensoep

admin

Zoete pompoensoep met knoflook en wortel. Je maakt ‘m romig met een flinke scheut slagroom en interessant met een crunchy topping van pompoenpitten en gedroogde cranberry’s. Maak een flinke pan vol en vries een deel in. Dan heb je altijd comfort food stand-by staan!

romige pompoensoep
Foto: Jeremy Simons

Benodigdheden

2 el olijfolie + extra voor garnering
1 ui grof gesneden
2 tenen knoflook grof gehakt
1 aardappel geschild, in stukken
600 g geschilde pompoen in stukken
2 wortels in stukken
1 prei alleen het witte deel, gesneden
½ tl gemalen nootmuskaat
750 ml kippenbouillon
125 ml slagroom
1 el geroosterde pompoenpitten gedroogde cranberry’s en fijngehakte bladpeterselieblaadjes voor de garnering

Bereiding

Het recept ‘Romige pompoensoep’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.

Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen

Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post