Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige en romige noodlesoup vaak gecombineerd met vis.

Benodigdheden
1 – 2 el laksa currypasta
225 g rijstnoedels
600 ml visbouillon
400 ml Dream bio kokosdrank
sap van een halve limoen
2 tl vissaus
100 g taugé
2 lente uitjes
1 rode peper
200 g garnalen
handje koriander
chilipeper en zout
olijfolie
Laksa currypasta
2 rode pepers
2 teentjes knoflook
1 cm gember
1 stengel sereh
1 sjalot
1 tl korianderzaad
1 tl komijn
0,5 tl kurkuma
2 tl trassi
Bereiding
Begin met het maken van de laksa currypasta. Maal alle ingrediënten fijn in een vijzel. Of gebruik een keukenmachine.
Verhit 1 of 2 el van de currypasta in een soeppan. Afhankelijk van hoe pittig je het wilt. Door verhitting komen de smaken goed vrij.
Voeg de visbouillon en de bio kokosdrank van Dream toe en breng het mengsel aan de kook. Breng de currysoep op smaak met het sap van een halve limoen en de vissaus.
Kook de rijstnoedels gaar in kokend water met zout. Dit gaat heel snel, 1 minuut koken is voldoende. Spoel ze af onder de koude kraan.
Pel de garnalen en bak ze rondom aan in wat olijfolie. Breng de garnalen op smaak met wat chilipeper en zout.
Verdeel de noedels over 4 borden. Giet de hete laksa erop. Verdeel de garnalen over de borden.
Garneer iedere currysoep met een handje taugé, wat gesneden lente ui en rode peper, een schijfje limoen en wat verse koriander.
Serveer de laksa onmiddellijk.
4 personen
Bron: foody.nl