Koude komkommer-avocadosoep

Een verfrissende, romige soep boordevol gezonde vetten en verse kruiden. Perfect voor warme zomerdagen!
Benodigdheden
2 grote komkommers, geschild en in stukken gesneden
2 rijpe avocado’s, geschild en ontpit
1 lente-ui, grof gehakt
15 g verse basilicum
15 g verse munt
15 g verse peterselie
60 ml vers limoensap, ongeveer sap van 1–2 limoenen
240 ml koud water
zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Optionele toppings
cherrytomaatjes, gehalveerd
verse doperwten
microgroenten
chiazaad, lijnzaad of hennepzaad
plantaardige yoghurt
Bereiding
Plaats de komkommer, avocado, lente-ui, basilicum, munt, peterselie, limoensap en koud water in een blender.
Blend tot een gladde en romige soep. Proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
Giet de soep in een grote kom en zet deze minimaal 1 uur in de koelkast om goed te koelen.
Serveer de soep koud, eventueel gegarneerd met de optionele toppings naar keuze.
Het recept ‘Koude komkommer-avocadosoep‘ is afkomstig van Drive Me Hungry.