Gazpacho met citroentijm en gerookte paprika

Deze verfrissende gazpacho is perfect voor warme zomerdagen en biedt een heerlijke combinatie van smaken dankzij de toevoeging van citroentijm en gerookte paprika.

Benodigdheden
6 rijpe tomaten, gepeld en in stukjes gesneden
1 paarse ui, fijngesneden
1 komkommer, geschild, van zaadjes ontdaan, in stukjes gesneden
1 zoete rode of groene paprika, zaadjes verwijderd en fijngesneden
1-2 el gehakte verse peterselie
2 el gehakte verse bieslook
1 el gehakte verse citroentijm
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 tl gerookt paprikapoeder
2 el vers geperst citroensap
1 el vers geperst limoensap
paar druppels tabasco naar smaak
2 kopjes tomatensap
zout en versgemalen peper naar smaak
Bereiding
Snijd de tomaten, komkommer, paprika, ui en knoflook in grove stukken.
Plaats alle gesneden groenten in een blender of keukenmachine.
Voeg olijfolie, rodewijnazijn, gerookt paprikapoeder en citroentijm toe.
Mix tot een gladde soep.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de gazpacho minstens 2 uur in de koelkast afkoelen.
Serveer koud, gegarneerd met croutons, een scheutje olijfolie en verse kruiden naar keuze.
Het recept ‘Gazpacho met citroentijm en gerookte paprika’ is afkostig van Cooking Melangery.
Klik hier voor het originele recept.