Een kippensoep geïnspireerd op de populaire Thaise soep Tom Ka Kai. Citroengras, limoenblad en limoensap geven die soep haar karakteristieke frisheid.
Benodigdheden
soep
2 kippenbouten
250 g kleine Parijse champignons
5 stengels bleekselder
2 uien
bussel lente-ui
4 teentjes look
40 g gember
2 stengels citroengras
klein Thais chilipeper of wat klassieke rode chilipeper
3 limoenbladeren
enkele takjes koriander
2 limoenen
3 l water
5 dl kokosmelk (ongezoet)
een flinke scheut vissaus (nam pla)
1 el suiker
een scheut olijfolie of zonnebloemolie
chili-olie
1 sjalot
2 rode chilipepers
1 el tomatenpuree (geconcentreerd)
15 cl zonnebloemolie
snuifje zout
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Thaise kokos-kippensoep met chili-olie’ is afkomstig van Jeroen Meus.
Klik hier voor het volledige recept.
Klassieke kost
100 klassiekers van vroeger en nu
In Klassieke kost toont Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus zijn diepgewortelde waardering voor het pure product. In 100 gerechten, die elk op hun manier klassiek zijn, brengt hij een ode aan de hedendaagse klassieke keuken.
Geef een reactie