Thaise kokos-kippensoep met chili-olie van Jeroen Meus

Emilie
Thaise kokos-kippensoep met chili-olie van Jeroen Meus

Een kippensoep geïnspireerd op de populaire Thaise soep Tom Ka Kai. Citroengras, limoenblad en limoensap geven die soep haar karakteristieke frisheid.

Thaise kokos-kippensoep met chili-olie van Jeroen Meus
Foto: Jeroen Meus

Benodigdheden

2 kippenbouten
250 g kleine Parijse champignons
5 stengels bleekselder
2 uien
bussel lente-ui
4 teentjes look
40 g gember
2 stengels citroengras
klein Thais chilipeper of wat klassieke rode chilipeper
3 limoenbladeren
enkele takjes koriander
2 limoenen
3 l water
5 dl kokosmelk, ongezoet
een flinke scheut vissaus (nam pla)
1 el suiker
een scheut olijfolie of zonnebloemolie

chili-olie
1 sjalot
2 rode chilipepers
1 el tomatenpuree, geconcentreerd
15 cl zonnebloemolie
snuifje zout

Verder nodig

Bereiding

Het recept ‘Thaise kokos-kippensoep met chili-olie‘ is afkomstig van Jeroen Meus.

Zomerkost

Feest!
kerstgerechten, verrassende gourmets, partysnacks en katerfood

De keuken van Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus draaide op volle toeren om een uniek feestboek te maken. Met meer dan 100 recepten, van kerstklassiekers over verrassende gourmettafels tot heerlijke partysnacks.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post