Een kippensoep geïnspireerd op de populaire Thaise soep Tom Ka Kai. Citroengras, limoenblad en limoensap geven die soep haar karakteristieke frisheid.
![Thaise kokos-kippensoep met chili-olie van Jeroen Meus](https://i0.wp.com/www.soepen.be/wp-content/uploads/2016/09/thaise-kokos-kippensoep-met-chili-olie.jpg?resize=720%2C404&ssl=1)
Benodigdheden
soep
2 kippenbouten
250 g kleine Parijse champignons
5 stengels bleekselder
2 uien
bussel lente-ui
4 teentjes look
40 g gember
2 stengels citroengras
klein Thais chilipeper of wat klassieke rode chilipeper
3 limoenbladeren
enkele takjes koriander
2 limoenen
3 l water
5 dl kokosmelk (ongezoet)
een flinke scheut vissaus (nam pla)
1 el suiker
een scheut olijfolie of zonnebloemolie
chili-olie
1 sjalot
2 rode chilipepers
1 el tomatenpuree (geconcentreerd)
15 cl zonnebloemolie
snuifje zout
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Thaise kokos-kippensoep met chili-olie’ is afkomstig van Jeroen Meus.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?