Basilicum-courgettesoep

admin
Basilicum-courgettesoep

Een frisse, romige soep die perfect is voor warme zomerdagen. Serveer met knapperige knoflookcroutons voor een lichte maaltijd.

Benodigdheden

100 g prei (alleen het witte en lichtgroene gedeelte), in ringen gesneden
extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 kleine courgettes, in stukjes gesneden + enkele slierten courgette voor garnering
35 g hennepzaad
sap van ½ citroen, naar smaak meer toevoegen
½ el witte misopasta
240 ml water, meer indien nodig voor de gewenste consistentie
15 g verse basilicumblaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

Knoflookcroutons
2 kopjes (ongeveer 120 g) zuurdesembrood, in blokjes gesneden
½ teentje knoflook, fijngehakt
Extra vergine olijfolie, om te besprenkelen

Bereiding

Snijd de prei in ringen en spoel goed af om zand te verwijderen. Laat uitlekken en drogen.

Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei en een snufje zout toe en bak tot ze zacht en glazig zijn, ongeveer 5-8 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden. Haal van het vuur.

Doe het prei-knoflookmengsel in een blender samen met de courgette, hennepzaad, citroensap, misopasta, water en een paar draaien zwarte peper. Mix tot een gladde massa. Voeg de basilicum toe en mix opnieuw kort, zodat de basilicum niet te warm wordt en zijn frisse smaak behoudt. Proef en breng op smaak met extra citroensap en zout indien nodig. Voeg extra water toe als je een dunnere soep wilt.

Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de broodblokjes met de fijngehakte knoflook en een scheutje olijfolie op de bakplaat. Bak in de oven tot ze knapperig zijn, ongeveer 8 minuten.

Serveer de soep op kamertemperatuur of licht gekoeld, gegarneerd met de knoflookcroutons, een paar slierten courgette en een druppel olijfolie.

Het recept ‘Basilicum-courgettesoep’ is afkomstig van Love & Lemons.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post