Tom Kha Gai – Thaise kokos-kippensoep

admin
Tom Kha Gai – Thaise kokos-kippensoep

Een romige, aromatische soep met een perfecte balans tussen pittig, zuur en hartig. Deze Thaise klassieker combineert kokosmelk, galanga, citroengras en limoenblad voor een onweerstaanbare smaak.

Benodigdheden

1 el neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
2 sjalotten, gepeld en in dunne plakjes
5 cm verse galangawortel, in plakjes
1 stengel citroengras, in stukken van 5 cm, gekneusd
5 grote kaffir limoenblaadjes
1 volle el rode currypasta
1,75 l kippenbouillon
4 kipfilets zonder vel, in dunne plakjes
600 ml volle kokosmelk
1,5 el vissaus
60 g palmsuiker of kokosbloesemsuiker of bruine suiker
225 g kastanjechampignons, in kwarten
sap van 2 limoenen
verse koriander, voor garnering

Bereiding

Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten, galanga, citroengras en limoenblaadjes toe. Fruit 2-3 minuten tot de sjalotten glazig zijn.

Voeg de rode currypasta toe en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.

Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.

Voeg de kokosmelk, vissaus, palmsuiker en champignons toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de champignons gaar zijn.

Haal de pan van het vuur. Voeg het limoensap toe en roer goed door. Proef en breng indien nodig op smaak met extra vissaus of limoensap.

Verdeel de soep over kommen en garneer met verse koriander. Serveer met gestoomde jasmijnrijst of rijstnoedels voor een complete maaltijd.

Let op: Galanga, citroengras en kaffir limoenblaadjes zijn aromatische ingrediënten die niet bedoeld zijn om op te eten. Verwijder ze voor het serveren of informeer je gasten hierover.

Het recept ‘Tom Kha Gai – Thaise kokos-kippensoep‘ is afkomstig van So Much Food.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post