Basilicum-komkommer gazpacho

admin
Basilicum-komkommer gazpacho

Een romige en verfrissende koude soep, perfect voor warme zomerdagen. Deze gazpacho combineert de frisheid van komkommer met de aromatische smaken van basilicum, peterselie en munt.

Benodigdheden

1 grote komkommer
½ avocado
1 lente-ui
2 el kokos- of sojayoghurt, ongezoet
2 el verse basilicumblaadjes
1 el verse peterselieblaadjes
5 muntblaadjes
sap van ½ citroen
1 teentje knoflook
snufje zout
versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 tl witte balsamicoazijn
1 el olijfolie
water, indien nodig

Bereiding

Snijd de komkommer doormidden. Verwijder eventueel grote zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes.

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees van een helft uit.

Hak de lente-ui, basilicum, peterselie en munt grof.

Plaats de komkommer, avocado, lente-ui, kruiden, yoghurt, citroensap, knoflook, zout, peper, balsamicoazijn en olijfolie in een blender.

Blend tot een gladde soep. Voeg indien nodig een beetje water toe om de gewenste consistentie te bereiken.

Giet de soep in een kom en laat minstens 4 uur in de koelkast afkoelen.

Serveer gekoeld, eventueel gegarneerd met extra komkommerschijfjes, een lepel kokos- of sojayoghurt, verse basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie.

Deze gazpacho is heerlijk als lichte lunch of voorgerecht. Serveer met knapperig brood, zoals ciabatta of volkorenstokbrood, voor een complete maaltijd.

Tip

Bewaar de gazpacho in een luchtdichte container in de koelkast. De soep blijft tot 2 dagen vers. Ideaal om vooraf te bereiden voor een snelle en gezonde maaltijd.

Het recept ‘Basilicum-komkommer gazpacho‘ is afkomstig van Vibrant Plate.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post