Deze aspergesoep met basilicumroom van Jeroen Meus is een toppertje met Pasen!

Benodigdheden
soep
3/4 l aspergevocht
8 asperges
1 blaadje laurier
2 teentjes look
1/2 prei, grofgesneden
2,5 dl room
1/2 selder, grof gesneden
3 takjes tijm
2 uien, grofgesneden
basilicumroom
1 busseltje basilicum, enkel de blaadjes
1 dl room, half opgeklopt
garnituur
4 hele asperges, afgekookt
Verder nodig
Bereiding
Stoof alle groenten aan samen met de look, tijm en laurier. Blus ze af met de bouillon en laat goed doorkoken. Haal tijm en laurier uit de soep en mix en zeef de soep. Voeg de room toe en laat een beetje inkoken. Kruid af met peper en zout.
Mix de basilicumblaadjes fijn in de blender samen met lichtjes opgeklopte room. Leg net voor het serveren de hele asperges in de soep zodat ze warm krijgen en schik ze daarna in het bord. Giet er de soep over en werk af met een toefje van de basilicumroom.
Het recept ‘Aspergesoep met basilicumroom’ is afkomstig van Jeroen Meus.
Zomerkost
75 recepten voor de lekkerste zomer ooit
Jeroen brengt het Zuiden op tafel en serveert 75 heerlijke gerechten. Proef de zee in een pissaladière, maak stoere salades geknipt voor lome dagen of stel een heerlijke picknick samen voor een zomerse dag lanterfanten. Kortom: pluk de dag, een hele zomer lang!
Zomerkost
75 recepten voor de lekkerste zomer ooit
In Zomerkost zorgt Jeroen voor de lekkerste zomer ooit. Hij brengt het Zuiden op tafel en serveert 75 heerlijke gerechten. Proef de zee in een pissaladière, maak stoere salades geknipt voor lome dagen of stel een heerlijke picknick samen voor een zomerse dag lanterfanten. Kortom: pluk de dag, een hele zomer lang!
Geef een reactie