Groene gazpacho van Jamie Oliver

Groene gazpacho van Jamie Oliver

De zomer is het seizoen van de erwt. Verwerk deze frisgroene juweeltjes eens in een koude soep. Gazpacho van doperwten is heerlijk als lunch of diner op een warme dag!

Benodigdheden

1 sneetje oud brood
500 g verse doperwten (of diepvriesdoperwten, ontdooid)
2 teentjes knoflook, gepeld
1 komkommer, geschild, grof in partjes gesneden
2 rijpe avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
50 g erwtenscheuten, plus extra
2 groene chilipepers, grof gehakt
1 bosje munt, alleen de blaadjes
1 bosje peterselie, alleen de blaadjes
600 ml groentebouillon of water
sherryazijn, naar smaak
yoghurt, extra vergine olijfolie en knapperig brood, voor erbij

Bereiding

Doe het brood met 2 eetlepels water in een kom en laat het zacht worden. Blancheer de verse doperwten (diepvriesdoperwten niet) 3 minuten in kokend water. Giet ze af en doe ze in een bak met ijswater (of laat ze schrikken onder de koude kraan).

Pureer de doperwten, knoflook, komkommer, avocado, chilipepers, erwtenscheuten, kruiden, bouillon (of het water) en het natte brood. Voeg de azijn plus peper en zout toe. Zet de soep nog 30 minuten in de koelkast.

Verdeel de gazpacho over kommen of glaasjes, druppel een beetje yoghurt en olijfolie erover en serveer met wat extra erwtenscheuten. Geef er brood bij.

6 personen
Bron: jamiemagazine.nl

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.