Benodigdheden
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
3/4 l vleesbouillon
3 sjalotjes
20 g boter
300 g paddenstoelen naar keuze
1/2 bosje platte peterselie
1/2 tl verse tijm
zout en peper
Bereidng
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze een of twee maal (naar gelang de grote) doormidden, houd een aantal paddenstoelen heel voor de garnering.
Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Verwarm de boter en smoor het sjalotje glazig, laat de paddenstoelen al omscheppend meebakken. Houd vier eetlepels paddenstoelen apart.
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Hak de peterselie fijn. Pureer de soep na 10 minuten met de staafmixer.
Roer de Boursin Cuisine erdoor en breng de romige paddenstoelensoep verder op smaak met peper, zout, de fijngehakte peterselie en de tijm. Garneer met de apart gehouden paddenstoelen.
4 personen
Bron: boursin.nl
Geef een reactie