Dit recept voor brandnetelsoep komt uit het kookboek Wild plukken van Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee de Hollandse natuur in, aan de hand van de seizoenen. Met dit kookboek wil het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.
Benodigdheden
100 g jonge brandnetelbladeren
klontje roomboter
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
2 aardappelen, geschild en in stukjes
1 l groentebouillon
zout en peper
100 ml room
Verder nodig
soeppan
vergiet
keukenhandschoenen
Bereiding
Was de brandnetelbladeren onder de kraan in een vergiet. Gebruik eventueel keukenhandschoenen of plastic zakjes om je handen te beschermen. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet.
Hak de brandnetelbladeren fijn.
Doe de roomboter in de pan en fruit hierin eerst 2 minuten de ui en voeg daarna de knoflook toe. Doe dan de aardappel en de bouillon erbij en ten slotte de brandnetels.
Bron: Wild plukken van Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer
Wat vind jij van dit recept?