Benodigdheden
Voor de soep:
2 uien
3 el olijfolie
4 teentjes look
3 laurierblaadjes, gekneusd
4 rijpe trostomaten
1 tl gerookt paprikapoeder
4 stengels bleekselderij
4 gele bieten
0,5 bosje tijm, de blaadjes geritst
250 g rauwe witte bonen, 1 nacht geweekt in water
1 tl zout
1 kg kokkels
1 scheutje witte wijn
versgemalen peper
Voor de gremolata:
1 bos krulpeterselie
1 el citroensap en -zeste
2 ansjovisfiilets
3 el olijfolie
Bereiding
Het recept ‘Witte bonensoep met kokkels’ is afkomstig van Vanja van der Leeden uit het boek Insane.
Klik hier voor het volledige recept.
Insane
Gekmakend lekker en best gezond
Vanja van der Leeden toont met de nodige zelfspot en relativering hoe zij een balans vond in haar eetgedrag. In Insane laat ze zien hoe ze doorgaans thuis eet. Dat is altijd lekker en ‘best gezond’. Want als ze één ding geleerd heeft in haar zoektocht naar een gezond eetpatroon, is dat je er vooral niet te streng en dogmatisch mee om moet gaan.
Insane is een vrolijk boek bomvol smaak. De recepten zijn verrassend, toegankelijk en nagelopen door een diëtist.
Geef een reactie