• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Zuid-Amerikaanse linzensoep

Zuid-Amerikaanse linzensoep

Benodigdheden

1 ui
olijfolie
4 wortels
4 teentjes knoflook
1,5 tl currypoeder
1,5 tl kurkuma
0,5 tl chilikruiden
2 tomaten
400 ml tomatenpassata
1,5 l groentebouillon
200 g groene linzen
3 handenvol verse spinazie
peper en zout
verse koriander of peterselie voor de topping

Bereiding

Snijd de ui fijn en doe hem in een diepe, grote pot met de olijfolie. Schil de wortels en hak ze in fijne stukjes – de soep wordt niet gepureerd, dus snijd ze best redelijk fijn. Voeg de wortels toe en pers ook de knoflook erbij. Laat even aanstoven en voeg alle gedroogde kruiden toe.

Snijd de tomaten in stukjes, verwijder het harde gedeelte in het midden. Voeg ze samen met de tomatenpassata en de bouillon toe. Spoel de linzen even en doe ze bij in de pot, laat koken tot ze gaar zijn. Dat duurt ongeveer 25 minuten. Kruid af met een stevige portie peper en zout. Voeg op het einde nog de fijngesneden verse spinazie toe en werk af met verse kruiden als topping.

2 liter
Bron: Njam – Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Ook lekker

  • Rode linzensoep met tomaat en chili vlokken
    Rode linzensoep met tomaat en chili vlokken
  • Turkse linzensoep
    Turkse linzensoep
  • Dikke erwtensoep
    Dikke erwtensoep

Gepost onder: Amerikaans, Glutenvrij, Herfst/Winter, Lactosevrij, Peulvruchten, Vegan, Vegetarisch Tags: linzen, Njam, Steffi Vertriest

Previous Post: « Juliennesoep met kervelballetjes
Next Post: Witte bonensoep met kokkels »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....