• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep met mas­car­po­ne

Zo romig heb je een tomatensoep nog nooit geproefd!

Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep met mas­car­po­ne

Benodigdheden

1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
1½ kg romatomaten
70 g tomatenpuree
3 kippenbouillontabletten
1 l water
250 g mascarpone
100 g verse rode pesto
15 g verse basilicum

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 min. zachtjes. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg ze met de tomatenpuree toe en laat alles ca. 5 min. zachtjes smoren.

Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg het water toe. Breng het aan de kook en laat ca. 10 min. zachtjes koken. Roer de mascarpone erdoor. Pureer het met de staafmixer tot een gladde soep. Schenk het boven een andere pan door een zeef. Roer de helft van de pesto erdoor en warm al roerend ca. 2-3 min. zachtjes mee.

Breng de soep op smaak met peper. Snijd het basilicum in reepjes. Verdeel over 4 kommen. Voeg de rest van de pesto toe en en strooi het basilicum erover.

8 personen
280 kcal per eenpersoonsportie
Bron:
Allerhande

Ook lekker

  • Rode paprikasoep met zuiderse pit
    Rode paprikasoep met zuiderse pit
  • Italiaanse lettersoep
    Italiaanse lettersoep
  • Bloemkoolsoep met bladerdeeg sterren
    Bloemkoolsoep met bladerdeeg sterren

Gepost onder: Italiaans, Kids Tags: italiaans, mascarpone, room, tomaat, tomaten, zomer

Previous Post: « Thaise kokos-kippensoep met chili-olie van Jeroen Meus
Next Post: Zuppa di Peperoni »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke tomaten gazpacho
  • Groene gazpacho van Jamie Oliver
  • Soep van rode paprika & tomaat van Jamie Oliver
  • Meefoon bouillon
  • Minestronesoep van Jamie Oliver

Copyright © 2022 soepen.be