
Benodigdheden
½ knolselder
1 sjalot
400 ml kippenbouillon
100 ml droge witte wijn
4 el room
olijfolie
peper en zout
voor de gremolata
1 citroen
2 teentjes knoflook
20 g bladpeterselie
½ kl chilivlokken
80 ml olijfolie
Verder nodig
Bereiding
Pel en snipper de sjalot. Maak de knolselder schoon en snij in blokjes. Stoof de sjalot glazig in wat olijfolie.
Bak de stukjes knolselder 5 minuten mee. Blus met de witte wijn. Doe er na 5 minuten de bouillon bij en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
Mix de soep. Doe de room erbij en roer goed door.
Maak ondertussen de gremolata. Spoel en snipper de peterselie. Pel en snipper de knoflook. Spoel de citroen en rasp de schil. Meng met de olijfolie. Breng op smaak met de chilivlokken.
Schenk de soepjes uit, bestrooi vlak voor serveren met een beetje versgemalen peper, zeezout en de gremolata.
4 personen
Bron: Libelle Lekker