• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Knolseldercappuccino met gremolata

Knolseldercappuccino met gremolata

Benodigdheden

½ knolselder
1 sjalot
400 ml kippenbouillon
100 ml droge witte wijn
4 el room
olijfolie
peper en zout

voor de gremolata
1 citroen
2 teentjes knoflook
20 g bladpeterselie
½ kl chilivlokken
80 ml olijfolie

Verder nodig

rasp

Bereiding

Pel en snipper de sjalot. Maak de knolselder schoon en snij in blokjes. Stoof de sjalot glazig in wat olijfolie.

Bak de stukjes knolselder 5 minuten mee. Blus met de witte wijn. Doe er na 5 minuten de bouillon bij en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.

Mix de soep. Doe de room erbij en roer goed door.

Maak ondertussen de gremolata. Spoel en snipper de peterselie. Pel en snipper de knoflook. Spoel de citroen en rasp de schil. Meng met de olijfolie. Breng op smaak met de chilivlokken.

Schenk de soepjes uit, bestrooi vlak voor serveren met een beetje versgemalen peper, zeezout en de gremolata.

4 personen
Bron: Libelle Lekker

Ook lekker

  • Maaltijdsoep van wintergroenten met gremolata
    Maaltijdsoep van wintergroenten met gremolata
  • Velouté van knolselder met zwarte truffel en amandelen
    Velouté van knolselder met zwarte truffel en amandelen
  • Witte bonensoep met kokkels
    Witte bonensoep met kokkels

Gepost onder: Herfst/Winter, In een glaasje, Kerstmis, Vegetarisch, Vergeten groenten Tags: gremolata, knolselder, Libelle Lekker

Previous Post: « Bloemkoolsoep met bladerdeeg sterren
Next Post: Pastinaakvelouté met zoethout en foie gras »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke tomaten gazpacho
  • Soep van rode paprika & tomaat van Jamie Oliver
  • Minestronesoep van Jamie Oliver
  • Groene gazpacho van Jamie Oliver
  • Meefoon bouillon

Copyright © 2022 soepen.be