• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Pompoensoep

Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect.

Pompoensoep

Benodigdheden

1,5 kg flespompoen
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
250 g winterpenen
4 el milde olijfolie
2 gedroogde laurierblaadjes
2 tl gemalen komijn
1 groentebouillontablet
1 l water
2 tl tabasco
125 g crème fraîche

Verder nodig

staafmixer

Bereiding

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de uien en knoflook grof en de winterpeen in plakken.

Verhit de olie in een grote soeppan. Voeg de pompoen, ui, knoflook en winterpeen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de laurierblaadjes en komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.

Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden of kommen en schep op elke portie een lepel crème fraîche.

4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn

Ook lekker

  • Pompoensoep met wortel en kokosmelk
    Pompoensoep met wortel en kokosmelk
  • Oma's pompoensoep
    Oma's pompoensoep
  • Harira met harissa
    Harira met harissa

Gepost onder: Halloween, Herfst/Winter, Klassiekers Tags: Albert Heijn, Allerhande, pompoen

Previous Post: « Pompoensoep met roquefort
Next Post: Geroosterde pompoensoep »

Primary Sidebar

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....