Pompoensoep met roquefort

Pompoensoep met roquefort

Kathy

Vol, romig en zilt…zo smaakt de van origine grijs-groen geschimmelde roquefort volgens kaaskoningin Betty Koster. Een schapenkaas die volledig uit elkaar hoort te vallen als je hem aansnijdt en smelt op je tong. In combinatie met een mooie flespompoen krijg je een op-en-top najaars pompoensoep.

Pompoensoep met roquefort
Foto: Delicious Magazine

Benodigdheden

1 flespompoen geschild en ontdaan van pitten, in stukjes
1/2 stronk bleekselderij, in stukjes
2 l kippen- of kalfsbouillon
2 middelgrote uien, fijngesnipperd
2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
2 el bloem
2 el boter
150 g Roquefort

Verder nodig

staafmixer

Bereiding

Het recept ‘Pompoensoep met roquefort’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.

Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen

Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post