• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Mosselsoepje

Mosselsoepje

Benodigdheden

1 kg mosselen
1 l visbouillon
100 ml witte wijn
80 ml room
400 g mosselgroenten
1 venkel
1 sjalot
2 cm rode chilipeper, fijngehakt
50 g roomboter
50 g bloem
1 el kurkuma
0,5 el kerriepoeder

Bereiding

Snij de venkel in zeer kleine plakjes en bewaar tot gebruik in koud water. Hou het groen van de venkel opzij voor de garnering.

Kook de visbouillon met de mosselgroenten tot deze gaar zijn. Voeg de schoongemaakte mosselen toe tot deze open zijn. Giet door de zeef en hou de mosselen, uit hun schelp, en het mosselvocht opzij.

Smelt in een soeppot de boter. Fruit hierin de fijngesneden sjalot met de rode chilipeper. Voeg de kurkuma, kerriepoeder en de bloem toe en roerbak 1 minuut zonder te kleuren.

Voeg beetje bij beetje en al kloppend 1 liter mosselvocht toe. Klop tot een gladde, gebonden soep.

Voeg de wijn, de room en de mosselen toe. Breng aan de kook en kruid met peper.

Laat de venkel uitlekken en schik in individuele kommen. Overgiet met het mosselsoepje en werk af met groen van venkel en kerriepoeder.

4 personen
Bron: Njam

Ook lekker

  • Mosselsoepje met La Chouffe
    Mosselsoepje met La Chouffe
  • Waterzooi van vis met waterkerscoulis en bladerdeegkrokantjes
    Waterzooi van vis met waterkerscoulis en…
  • Mosselsoep met pompoenballetjes
    Mosselsoep met pompoenballetjes

Gepost onder: Herfst/Winter, Kerstmis/Nieuwjaar, Schelp- en schaaldieren Tags: mosselen

Previous Post: « Gazpacho van courgette
Next Post: Mosselsoepje met La Chouffe »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....