
Benodigdheden
2 courgette, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 banaansjalot, gesnipperd
1 el gedroogde oregano
1 liter water
1 handvol spinazie
1 handvol rucola
0,5 handvol basilicumblaadjes
1 blokje groentebouillon
45 gr stracciatella of burrata
enkele topjes verveine
enkele blaadjes spinazie
0,5 tl gepofte boekweit
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Stoof de courgettes in olijfolie met de knoflook, banaansjalot, oregano en een snufje peper en zout in een kookpot gedurende 20 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook.
Laat het geheel gedurende 5 minuten koken.
Voeg de gestoofde courgettes samen met de spinazie, rucola, basilicum, groentebouillon en een goede scheut olijfolie en snufje zout in een blender en mix fijn.
Serveer koud als gazpacho met slierten stracciatella en werk af met topjes verveine, spinazieblaadjes, gepofte boekweit en een draai van de pepermolen.
2 personen
Bron: Njam
Foto: Heikki Verdurme
Het recept ‘Gazpach van courgette’ komt uit het kookboek ‘Eat this!‘.
In dit boek geven de Blendbrothers hun geheime combinaties prijs waardoor je net dat tikkeltje extra smaak in een gerecht tovert. De gerechten zijn eenvoudig te maken of om als inspiratie te gebruiken. Geen ellenlange ingrediëntenlijsten of regeltjes, gewoon 70 lekkere groentebordjes met die fingerlicking touch!