• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Mosselsoep met pompoenballetjes

Mosselsoep met pompoenballetjesa

Benodigdheden

0,5 kleine pompoen (ong. 500 g)
1 ui
1 preiwit
0,5 venkel
180 g pompoen
2 stengels bleekselderij
1 teentje look, fijngesneden
1 laurierblaadje
2 takjes citroentijm
2 dl witte wijn
1,5 kg mosselen
6 dl visbouilon
1,5 dl room
10 draadjes saffraan
0,5 dl droge sherry
versgemalen peper en zout

Verder nodig

bolletjessteker

Bereiding

Snijd de ui, prei, venkel en pompoen grof en fruit deze glazig. Voeg de selderij, knoflook, laurier en tijm toe en fruit even mee. Giet er de helft van de witte wijn bij en laat 10 minuten op klein vuur trekken.

Maak de mosselen schoon. Doe de mosselen bij de groenten en strooi er de mosselkruiden en de rest van de wijn bij. Kook de mosselen op hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud ze een paar keer op. Haal de mosselen uit de schelpen en houd deze apart.

Zeef het mosselvocht met de groenten. Druk goed aan zodanig dat de groenten goed worden gezeefd.

Haal met een bolletjessteker de pompoen uit. Voeg de pompoenbolletjes en de visbouillon bij het mosselvocht. Breng tot het kookpunt. Verminder naar een laag vuur en voeg de room en saffraan toe. Laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen.

Voeg vlak voor het serveren de sherry en wat verse mosseltjes toe.

4 personen
Bron: Njam

Ook lekker

  • Mosselsoep van Jeroen Meus
    Mosselsoep van Jeroen Meus
  • Mosselsoep met venkel en mosterd
    Mosselsoep met venkel en mosterd
  • Mosselsoep met saffraan & wijn
    Mosselsoep met saffraan & wijn

Gepost onder: Met balletjes, Schelp- en schaaldieren Tags: mosselen, Njam, pompoen

Previous Post: « Mosselsoepje met La Chouffe
Next Post: Mosselsoep met venkel en mosterd »

Primary Sidebar

 

Reacties laden....