• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Vissoep met grijze garnalen

Vissoep met grijze garnalen

Benodigdheden

250 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
100 g gepelde grijze garnalen
1 goudbrasem
400 g visfilets naar keuze (schol, roodbaars…)
1 venkel
2 wortelen
1 preiwit
1 ui
140 g tomatenconcentraat
8 dl visfond
6 el olijfolie
1 knoflookteentje
1 dopje saffraandraadjes
1 kl zwarte peperkorrels
enkele draaien van de specerijenmolen ‘Chili Explosion’ (naar smaak)

Verder nodig

stoofpan
blender
zeef

Bereiding

Hak de groenten en het teentje knoflook grof; houd apart.

Fileer de goudbrasem (houd apart voor de versiering) en doe de restjes (kop en graten) in een stoofpan met de ongepelde grijze garnalen en 2/3 van de  olijfolie; fruit 5 minuten op een zeer hoog vuur. 

Voeg de groenten, de visfond, het tomatenconcentraat, de saffraan, de visfilets in stukken en de peperbolletjes toe. Voeg water toe tot de ingrediënten net onder staan. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 35 minuten sudderen.

Haal de kop en de dikke graat uit de bouillon. Mix tot een gladde soep in de blender; voeg een beetje water toe indien de soep te dik is en breng verder op smaak (zout en ‘Chili Explosion’). Zeef de soep en pers de massa goed uit. Warm nog even op.

Snijd de goudbrasemfilets in stukken en bak ze kort goudbruin in 1/3 van de olijfolie.

Verdeel ze over de borden, met de soep en de gepelde grijze garnalen. Versier eventueel met oregano en verse rozemarijn.

Dien op met sneetjes geroosterd boerenbrood en Provençaalse rouille.

Tip

Een vis fileren schrikt je wat af? Geen probleem: koop goudbrasemfilets voor de versiering en vraag restjes vis aan de visafdeling. 

4 personen
Bron: Delhaize

Foolproof vis
60 veelzijdige visrecepten die niet kunnen mislukken

Met ‘Foolproof vis’ verdwijnen je zorgen over het fileren, garen en bereiden van vis als sneeuw voor de zon, want de recepten zijn zo ontwikkeld dat ze gewoon niet kúnnen mislukken. Recept na recept garandeert een culinair hoogstandje voor koks van elk niveau. ‘Foolproof vis’ is een onmisbaar kookboek voor iedere visliefhebber.

Bestel ‘m nu

Ook lekker

  • Thaise vissoep met koriander
    Thaise vissoep met koriander
  • Mosselsoep met saffraan, knoflook, fris-romige hangop en sumak
    Mosselsoep met saffraan, knoflook, fris-romige hangop en…
  • Mosselsoep met saffraan & wijn
    Mosselsoep met saffraan & wijn

Gepost onder: Schelp- en schaaldieren, Vis Tags: garnalen, vis

Previous Post: « Harira met harissa
Next Post: Bospeensoep met rode linzen »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....