• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Soepen.be
  • Recepten
  • Soepboeken
  • Soepbars
  • De beste soepmakers
  • Kitchen Talk
  • Gift Guide
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Fiskesuppe – Romige Noorse vissoep

Deze stevige, romige vissoep – ‘fiskesuppe’ – is een Noorse klassieker die een beetje doet denken aan chowder.

Fiskesuppe
Foto: Miljuschka Witzenhausen

Benodigdheden

4 el boter
1 prei, in dunne ringen
2 dunne stengels bleekselderij, in boogjes
2 el bloem
500 ml vis- of kippenbouillon
500 ml melk
300 ml slagroom of kookroom
250 g aardappels, in blokjes
250 g pastinaak, in blokjes
400 g zalmfilet, in blokjes van 3-4 cm
100 g Hollandse garnaaltjes
sap van 1 citroen
2 takjes dille, geplukt
zout en zwarte peper

Bereiding

Het recept ‘Fiskesuppe – Romige Noorse vissoep’ is afkomstig van Miljuschka.
Klik hier voor het volledige recept.

Ook lekker

Gepost onder: Herfst/Winter, Klassiekers, Scandinavisch, Schelp- en schaaldieren, Vis, Zalm Tags: fiskesuppe, Miljuschka Witzenhausen, Noors, vis

Previous Post: « Cacciucco – Toscaanse vissoep
Next Post: Catalaanse bullinada – Vissoep »

Reader Interactions

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Best verkocht