• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Recepten
  • Soepbars
  • Soepboeken
  • Shop
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Catalaanse bullinada – Vissoep

Al ruim zestig jaar schrijft Claudia Roden de meest heerlijke recepten. In haar kookboek ‘Med. Een kookboek’ bundelde ze recepten uit de Mediterrane keuken. Zoals deze bullinada, een overheerlijke vissoep, met als finishing touch zelfgemaakte knoflookmayonaise. Ook perfect als feestelijk voorgerecht tijdens de Kerstdagen.

bullinada
Foto: Claudia Roden

Benodigdheden

1 grote ui, gesnipperd
2 el olijfolie
8 tenen knoflook, 6 gesnipperd en 2 geperst
flinke snuf saffraandraadjes
2 liter visbouillon, gebruik 3 bouillonblokjes
100 ml droge witte wijn
800 g nieuwe aardappels, geschild en in 1,5 cm dikke plakjes
1 tl venkelzaad
reepjes schil van 1/2 sinaasappel
800 g visfilets, zonder vel, bijv. heek of zeeduivel
200 ml mayonaise, goede kwaliteit
flinke snuf chilipeper, plus extra voor op tafel
4 el fijngehakte bladpeterselie, om te serveren
zout en zwarte peper

Bereiding

Het recept ‘Catalaanse bullinada’ is afkomstig van Claudia Roden.
Klik hier voor het volledige recept.

Gerelateerd

Gepost onder: Herfst/Winter, Kerstmis/Nieuwjaar, Spaans, Vis Tags: bullinada, Claudia Roden

Previous Post: « Fiskesuppe – Romige Noorse vissoep
Next Post: Vissoep met chorizo »

Reader Interactions

Geef een reactieReactie annuleren

Primary Sidebar

onze Favorieten

  • Pompoensoep op grootmoeders wijze
  • Champignonsoep van Jeroen Meus
  • Authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus
  • De enige echte paddestoelensoep van Jamie Oliver
  • Munt-doperwtensoep met krokante pancetta

Wat zoek je?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....