Deze rijkgevulde Italiaanse soep is perfect als voorgerecht of lunch. Maak de minestrone een dagje van te voren, dan is hij nog lekkerder!

Benodigdheden
1 ham
1 ui, gehalveerd
2 laurierblaadjes
bosje peterselie
bosje tijm
5 wortels
5 stengels bleekselderij
3 courgettes
1 prei, gesneden
3 el olijfolie
2 blikken tomaatblokjes
150 g kleine pastavormpjes
1 blik cannellinibonen, uitgelekt
½ savooiekool, fijngesneden
Bereiding
Doe de ham, ui,kruiden, plus 2 gehalveerde wortels en stengels bleekselderij in een grote pan. Zet alles net onder koud water en breng aan de kook. Schep het schuim van het water en laat een half uur zachtjes koken.
Zeef, bewaar de ham en kook de bouillon in tot ca. 1,2 liter. Snijd de courgettes, overgebleven wortels en bleekselderij in stukjes en bak met de prei enkele minuten in de olijfolie. Voeg ze dan samen met de tomaat toe aan de bouillon. Laat 30 minuten zachtjes koken; voeg de pasta en bonen na 15 minuten toe; de kool en het vlees van de ham na 25 minuten.
Voeg flink wat zout en peper toe en serveer met een scheutje olijfolie.
6-8 personen
Bron: Jamie Oliver
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.

De Bardolino classico Frescaripa heeft een robijnrode kleur en intense kersenaroma’s. Zeer soepel en zacht van smaak. Fruitige afdronk.
Jaargang: 2020
Geef een reactie