• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Bosui-crèmesoep met saffraan en rivierkreeftjes

Bosui-crèmesoep met saffraan en rivierkreeftjes

Benodigdheden

2 el olijfolie
2 lente-/bosuitjes, in stukjes
circa 100 g rucola, grof gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 kleine kruimige aardappels, in blokjes
500 ml visbouillon, van tablet
1 zakje saffraan
200 ml crème fraîche
200 g rivierkreeftjes

Bereiding

Verhit de olie en fruit hierin de bosui en de helft van de rucola met de knoflook. Voeg de aardappel, visbouillon en saffraan toe en kook afgedekt zachtjes 12-15 minuten.

Pureer de soep met een staafmixer. Roer de crème fraîche en rivierkreeftjes erdoor en verwarm zonder te koken. Schep de soep in een kom en bestrooi met de rest van de rucola.

2 personen
Het recept ‘Bosui-crèmesoep met saffraan en rivierkreeftjes’ komt van Boodschappen.

Ook lekker

  • Tomaten-crèmesoep
    Tomaten-crèmesoep
  • Aardappel-broccolisoep met volkoren kruiden crostini
    Aardappel-broccolisoep met volkoren kruiden crostini
  • Mosselsoep met saffraan, knoflook, fris-romige hangop en sumak
    Mosselsoep met saffraan, knoflook, fris-romige hangop en…

Gepost onder: Herfst/Winter, Kerstmis/Nieuwjaar, Schelp- en schaaldieren, Vis Tags: Boodschappen, bosui, rivierkreeftjes, saffraan

Previous Post: « Pompoensoep met crunchy Chorizo
Next Post: Doperwtensoepje met gerookte ham »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....