• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Bisque van grijze garnalen

Als je denkt dat een bisque maken echt iets voor gevorderden is, heb je het mis. Deze bisque is in amper 35 minuten klaar, helemaal niet moeilijk en smaakt overheerlijk!

Bisque van grijze garnalen

Benodigdheden

600 g garnaal, ongepeld
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el tomatenpuree
3 el olijfolie
1 handje peterselie
1 takje tijm
1 blaadje laurier
2 el pastis
4 g saffraan
cayennepeper
200 ml room, half opgeklopt
2 el bieslook, fijngesneden
peper en zout

Verder nodig

staafmixer
fijne zeef

Bereiding

Pel 200 g garnalen en bewaar die om de bisque te garneren. Bewaar ook de pellen.

Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit ze aan in de olijfolie. Voeg er de tomatenpuree, de gehakte peterselie, de tijm en de laurier aan toe en laat alles nog enkele minuten stoven.

Doe er de 400 g ongepelde garnalen, de pellen van de andere garnalen, de pastis, de saffraan, een snuifje cayennepeper en 1,2l water bij. Roer het soepje goed om en laat het 20 minuten onder deksel op een zacht vuur sudderen.

Haal de tijm en de laurier uit de pan. Mix de soep in een blender of met de staafmixer. Giet ze door een (niet te fijne) zeef.

Warm de soep weer op. Roer er de room door maar bewaar een beetje voor de afwerking. Serveer deze bisque met een dot room, de gepelde garnalen en wat bieslook. Je kunt dit vissoepje extra lekker maken door het te flamberen met een scheutje armagnac.

4 personen
Bron: Libelle Lekker

Ook lekker

  • Vissoep met grijze garnalen
    Vissoep met grijze garnalen
  • Bisque met Noordzeekrab
    Bisque met Noordzeekrab
  • Bisque met zure room en gefruite salie
    Bisque met zure room en gefruite salie

Gepost onder: Frans, Herfst/Winter, Kerstmis, Schelp- en schaaldieren Tags: bisque, garnalen, Libelle Lekker

Previous Post: « Pastinaakvelouté met zoethout en foie gras
Next Post: Vegetarische erwtensoep »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke uiensoep van Jamie Oliver
  • Pompoensoep met knolselderij
  • Champignonsoep van Jeroen Meus
  • Asperge en rucolasoep
  • Rode paprikasoep met tijm van Jamie Oliver

Copyright © 2022 soepen.be