• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Bisque d’Homard

Bisque de homard is de keizer van de soepen, geschikt voor elke feestelijke gelegenheid.

Bisque d' Homard

Benodigdheden

1 kleine gekookte kreeft
1 fijngesneden ui
1 fijngesneden wortel
1 fijngesneden stengel bleekselderij
1 el tomatenpuree
90 g gezouten boter
1 dl room
40 g bloem
5 cl cognac
1 l visfumet
3 verse laurierblaadjes
versgemalen peper

Bereiding

Haal het kreeftenvlees uit de schaal en zet ze afgedekt in de koelkast. Breek de schalen en hak de kop in kleinere stukken.

Smelt de boter in een pan en fruit er de ui, wortel en selder in. Voeg er de tomatenpuree, de laurierblaadjes, de gebroken kreeftenschalen en de visfumet aan toe.

Laat op een zacht vuurtje 1 uur trekken. Zeef de bouillon door een puntzeef. Druk goed door zo krijg je veel aroma.

Warm zachtjes op en roer er de cognac en room door. Snijd voor het opdienen het kreeftenvlees in kleine stukken en meng onder de soep. Breng op smaak met peper en paprikapoeder.

4 personen
Bron: Njam

Ook lekker

  • Bisque met Noordzeekrab
    Bisque met Noordzeekrab
  • Bisque van garnalen met gegrilde tong, kreeft en zeekraal
    Bisque van garnalen met gegrilde tong, kreeft en zeekraal
  • Bisque van grijze garnalen
    Bisque van grijze garnalen

Gepost onder: Frans, Kerstmis, Schelp- en schaaldieren, Winter Tags: Bisque d' Homard, Bisque de homard, kreeft, Njam

Previous Post: « Spaanse garnalensoep
Next Post: Het meat free monday kookboek »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke uiensoep van Jamie Oliver
  • Bouillabaisse à la Marseillaise
  • Asperge en rucolasoep
  • De enige echte paddestoelensoep van Jamie Oliver
  • Pompoen-linzensoep

Copyright © 2022 soepen.be