Benodigdheden
50 g boter
2 sjalotten
1 wit van prei
2 aardappelen
500 g aardperen
1 el bloem
2 l groentebouillon
een blaadje laurier
een blaadje salie
1 dl lichte room
citroenpeper
zwarte peper
selderijzout
Voor de afwerking
1 pastinaak voor de pastinaakchips
1 zakje verse veenbessen
suiker
enkele blaadjes zuring
roze bessen
Verder nodig
Bereiding
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Was de prei en snijd het wit in ringen. Schil de aardappelen en aardperen en snijd ze in blokjes.
Smelt de boter in een kookpot en stoof de sjalot en preiringen aan. Kruid goed met peper en zout. Voeg ook de aardpeer- en de aardappelblokjes toe. Laat even mee aanstoven. Schep 1 eetlepel bloem over de groenten en roer los. Bevochtig met de groentebouillon. Kook de soep in 20 minuten gaar totdat de groenten zacht zijn. Voeg de room toe en mix de soep glad. Proef en kruid bij met peper en zout.
Terwijl de soep kookt, maak je ook al het garnituur klaar.
Pastinaakchips
Schil de pastinaak en snijd er dunne plakjes of sliertjes van. Frituur ze in olie van 140°C totdat alle water verdampt is. Laat uitlekken op keukenpapier.
Veenbessencompote
Spoel de veenbessen en doe ze in een kookpot. Voeg naar smaak suiker toe. Laat ze op een zacht vuurtje open ploffen. Zeef de compote.
Werk de aardpeersoep af met de pastinaakchips, een klein lepeltje veenbessencompote, enkele blaadjes zuring en fijngewreven roze bessen.
4-6 personen
Bron: dishcover.be
Geef een reactie