Veloute van champignons met sint-jakobsvruchten

Benodigdheden


1 ui, grof gehakt
2 el olijfolie
1 kl currypoeder
1 cm gember, geraspt
500 g champignons, grof gesneden
800 ml groentebouillon
100 ml room
peper en zout
12 sint-jakobsvruchten
½ kl limoensap
8 sprietjes bieslook

Bereiding

Fruit de ui glazig in een eetlepel olijfolie. Strooi er de currypoeder en de geraspte gember over en roerbak enkele minuten.
Voeg de champignons toe. Roerbak even mee en blus dan met de bouillon. Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten sudderen.
Schenk de room bij de bouillon en pureer de soep met een staafmixer. Kruid af met peper en zout en laat even verder koken.
Besprenkel de sint-jakobsvruchten met het limoensap. Bak ze kort aan in een eetlepel olijfolie en kruid bij met peper en zout.
Verdeel de sint-jakobsvruchten over 4 soepkommen en schenk hier de soep rond. Werk af met een sprietje bieslook en serveer.

4 personen
Bron: 15gram.be

Lees Interacties