Ben je klaar voor een smaakexplosie? Jamie Oliver’s soep van rode paprika en tomaat is een echte gamechanger! Door de paprika’s, uien, tomaten en knoflook eerst te roosteren in de oven, krijgt deze soep een onweerstaanbaar zoetige smaak. Perfect voor een warme, gezellige avond.
Benodigdheden
3 rode paprika’s, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
2 grote rode uien, in parten
1 kg trostomaatjes, gehalveerd
6 tenen knoflook, ongepeld
olijfolie
blaadjes van 1 bosje tijm
250–500 ml hete groentebouillon of heet water
Verder nodig
braadslede
keukenmachine
steelpan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de paprika’s, uien, tomaten en knoflook met het vel omhoog in één laag in een braadslee, dicht tegen elkaar. Besprenkel flink met olijfolie, bestrooi met tijm, zout en peper en bak 25–30 minuten. Laat een paar minuten afkoelen.
Ontvel de paprika’s en tomaten, pel de knoflook en pureer alles in de keukenmachine glad. Schep de puree in een steelpan en voeg bouillon of water toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Voeg zout en grof gemalen zwarte peper naar smaak toe.
Verhit de soep op laag vuur en dien op in kommen. Besprenkel met olijfolie en geef er stokbrood met boter bij.
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Geef een reactie