• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Soep van rode paprika & tomaat van Jamie Oliver

Doordat de paprika’s, uien, tomaten en knoflook eerst in de oven gaan, krijgt deze soep van rode paprika & tomaat een heerlijk zoetige smaak.

Soep van rode paprika en tomaat van Jamie Oliver

Benodigdheden

3 rode paprika’s, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
2 grote rode uien, in parten
1 kg trostomaatjes, gehalveerd
6 tenen knoflook, ongepeld
olijfolie
blaadjes van 1 bosje tijm
250–500 ml hete groentebouillon of heet water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Leg de paprika’s, uien, tomaten en knoflook met het vel omhoog in één laag in een braadslee, dicht tegen elkaar.

Besprenkel flink met olijfolie, bestrooi met tijm, zout en peper en bak 25–30 minuten. Laat een paar minuten afkoelen.

Ontvel de paprika’s en tomaten, pel de knoflook en pureer alles in de keukenmachine glad.

Schep de puree in een steelpan en voeg bouillon of water toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

Voeg zout en grof gemalen zwarte peper naar smaak toe.

Verhit de soep op laag vuur en dien op in kommen. Besprenkel met olijfolie en geef er stokbrood met boter bij.

4 personen
Bron: Jamie Oliver

Ook lekker

  • Thaise wortelsoep met koriander
    Thaise wortelsoep met koriander
  • Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en gegratineerde broodstengels
    Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en…
  • Mosselsoep van Jeroen Meus
    Mosselsoep van Jeroen Meus

Gepost onder: Bekende chefs, Jamie Oliver, Vegetarisch Tags: Jamie Oliver, paprika, tomaten

Previous Post: « Witlofsoep met roquefort van Jamie Oliver
Next Post: Bloemkoolsoep met knoflookpuree »

Primary Sidebar

Jamie Oliver - 7 x anders
Jamie's VEG
Jamie Oliver 5 ingrediënten

Copyright © 2022 soepen.be