Doordat de paprika’s, uien, tomaten en knoflook eerst in de oven gaan, krijgt deze soep van rode paprika & tomaat een heerlijk zoetige smaak.

Benodigdheden
3 rode paprika’s, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
2 grote rode uien, in parten
1 kg trostomaatjes, gehalveerd
6 tenen knoflook, ongepeld
olijfolie
blaadjes van 1 bosje tijm
250–500 ml hete groentebouillon of heet water
Verder nodig
braadslee
keukenmachine
steelpan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Leg de paprika’s, uien, tomaten en knoflook met het vel omhoog in één laag in een braadslee, dicht tegen elkaar.
Besprenkel flink met olijfolie, bestrooi met tijm, zout en peper en bak 25–30 minuten. Laat een paar minuten afkoelen.
Ontvel de paprika’s en tomaten, pel de knoflook en pureer alles in de keukenmachine glad.
Schep de puree in een steelpan en voeg bouillon of water toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
Voeg zout en grof gemalen zwarte peper naar smaak toe.
Verhit de soep op laag vuur en dien op in kommen. Besprenkel met olijfolie en geef er stokbrood met boter bij.
4 personen
Bron: Jamie Oliver