Tomatensoep met geroosterde paprika en kokosmelk

Benodigdheden

500 g rijpe tomaten
3 rode paprika’s
1 witte ui
1 sjalot
1 teentje knoflook
stukje gember
stukje rode peper
2 el olijfolie
240 ml water
1 el komijnzaad (djinten)
1 el koriander
1 laurierblad
vers gemalen zwarte peper
zeezout
240 ml kokosmelk
100 g cherrytomaatjes

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200°C. Snijd de tomaten fijn en rooster gedurende 15 minuten. Leg de paprika’s in hun geheel op een gaspit met (middel)hoog vuur (afhankelijk van de grootte van de pit) en laat rondom zwart worden. Laat afkoelen en duw het zwarte vel er af. Snijd in grove stukken.

Snijd de ui, gember en knoflook in grove stukken. Verwarm een soeppan met olijfolie. Bak de ui, gember en knoflook tot ze zacht zijn en bruin beginnen te kleuren. Voeg de kruiden toe en bak een paar minuten mee.

Voeg het water toe en laat vijf minuten doorkoken. Voeg de tomaten en paprika toe en laat het geheel een kwartier doorkoken. Haal het laurierblad eruit en maak het geheel met een staafmixer of blender tot een glad mengsel.

Voeg nu de kokosmelk toe en laat het geheel nog twee minuten doorkoken. Serveer de tomatensoep met wat extra kokosmelk en gehalveerde cherrytomaatjes.

2 personen
Bron: reneekemps.com

Lees Interacties