Pompoensoep met curry, linzen, kokosmelk en mosselen

Benodigdheden

Voor de soep
500 g pompoen, pitloos, in grote dobbelstenen
4 wortelen, geschild en in blokjes (140 g)
1 prei, witte deel, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, gehakt
1 courgette (200 g), in blokjes gesneden
750 ml koud water
100 g rode linzen
1 sjalot, gesnipperd
1 tl kerriepoeder
1/2 tl gemalen komijn
200 ml kokosmelk
beetje witte wijn
20 mosselen of kokkels (ongeveer 4-5 per persoon)
gehakte peterselie
2 el olijfolie
zout en peper

Voor het brood
sneetjes stokbrood of ander goed brood van je keuze
olijfolie
fijngehakte verse tijm
manchego kaas, geraspt

Bereiding

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan. Voeg de sjalot, prei en selderij toe en stoof 2-3 minuten zonder te kleuren. Voeg de komijn en curry toe en bak 1 minuut tot dat de smaken vrijkomen. Voeg de rest van de groenten toe en blijven stoven voor 5 minuten. Voeg water, zout en peper toe en laat afgedekt pruttelen gedurende ongeveer 20 minuten, tot de groenten gaar zijn. Mix de soep. Controleer de kruiden en voeg de kokosmelk toe. Kook ondertussen de linzen ( 1 volume linzen op 3 delen water). Kook de mosselen met een vleugje witte wijn op een hoog vuur tot ze allemaal open zijn. Zet het deksel erop. Zet daarna opzij. Voeg de linzen toe aan de soep en meng goed.
Om het brood te maken, doe met een borsteltje een beetje olijfolie op de sneetjes brood. Voeg de tijm en geraspte kaas toe. Zet de broodjes onder de grill tot de kaas gesmolten is en de broodjes geroosterd zijn.
Giet de soep in diepe borden of kommen. Voeg mosselen, verse peterselie en geraspte Manchego kaas toe. Serveer met toast.

4 personen

Lees Interacties

Geef een reactie