Kippensoep met prei en gort

Benodigdheden

1 el boter
1 el olijfolie
250 g plakjes ontbijtspek, grof gesneden
4 preien, in dikke ringen
1 ui, in dikke ringen
2 tenen knoflook, gepeld, geperst
200 g parelgort
2 grote wortel, in blokjes
250 g flespompoen, geschild, in blokjes
1 takje rozemarijn
1,5 l kippenbouillon
3 el fijngehakte bladpeterselie, voor erbij

Bereiding

Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de stukjes ontbijtspek in 3–4 minuten bruin, roer de prei, ui en knoflook erdoor en roerbak dit alles 2–3 minuten.

2 Voeg de gort, wortel, pompoen, rozemarijn en bouillon toe, plus zout en peper, en laat het geheel 45–50 minuten stoven, of tot de gort gaar is. Verwijder het takje rozemarijn en verdeel de soep over 6 kommen. Serveer met de fijngehakte peterselie erover.

6 personen
Bron: Jamie Oliver

Lees Interacties