• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Wortelsoep met sinaasappel en pittige korianderolie

Een klein beetje inspiratie voor deze wortelsoep met sinaasappel komt uit de Mexicaanse keuken. Maak er een pittige korianderolie bij met jalapeño, als spannende tegenhanger voor de zoete smaak van de wortels.

Wortelsoep met sinaasappel en pittige korianderolie
Foto: Nancy van Batenburg voor Culy

Benodigdheden

1 grote ui, fijngehakt
1 kilo wortels, in stukjes gesneden
1 sinaasappel
snufje chipotlepoeder (optioneel)
1,5 l bouillon
olijfolie en/of boter
zout & peper

Voor de topping
15 g verse koriander, de blaadjes en de steeltjes
1 verse jalapeño, grof gehakt
50 g pompoenpitten
150 ml neutrale olie (bijv. koolzaadolie)
zure room

Bereiding

Het recept ‘Wortelsoep met sinaasappel en pittige olie’ is afkomstig van Nancy van Batenburg voor Culy.
Klik hier voor het volledige recept.

Ook lekker

  • Sopa de lima (Mexicaanse limoensoep)
    Sopa de lima (Mexicaanse limoensoep)
  • Thaise wortelsoep met koriander
    Thaise wortelsoep met koriander
  • Snelle wortelsoep met munt en dukkah
    Snelle wortelsoep met munt en dukkah

Gepost onder: Fruit, Lente/Zomer, Vegetarisch Tags: Culy, koriander, Nancy van Batenburg, sinaasappel, wortel

Previous Post: « Champignonsoep met gnocchi, spinazie en Parmezaan
Next Post: Romige knoflooksoep »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....