
Benodigdheden
olijfolie
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
2 grote paprika’s kleur naar keuze
1 eetlepel tarwebloem
400 ml tomatenblokjes
70 g tomatenpuree
200 g aardappels vastkokend
130 g linzen uit blik, uitlekgewicht
1 l water
2 blokjes groente bouillon
1 el sojasaus
2 tl paprikapoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl tijm
1 tl komijnzaad
2 laurierblaadjes
zout en peper
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een soeppan.Was de paprika. Snij de ui en knoflook fijn en de paprika in blokjes.Doe alles in de soeppan, roer goed door en laat ongeveer 5 minuten bakken. Strooi de bloem over de groente en roer goed door.
Schil de aardappels en snij ze in stukjes van ongeveer 2×2 cm.Voeg nu de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Voeg ook de bouillonblokjes, het water, de sojasaus, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, tijm, komijn en laurierblaadjes toe. Voeg tot slot ook de aardappels toe.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen, tot de aardappels gaar zijn.
Voeg na 10 minuten de uitgelekte linzen toe en laat deze de laatste 5 minuten nog even mee pruttelen. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep.
4 personen
Bron: Nienke – Foxilicious