Benodigdheden
1 ui
2 teentjes knoflook
50 g roomboter
50 g bloem
1 l koud water
500 ml melk
3 blokjes paddenstoelenbouillon
250 g champignons
400 g kastanjechampignons
1 tl tijm
zout en peper
verse peterselie of verse tijm om te garneren
Bereiding
Verwarm de roomboter in een grote soeppan.
Snij de ui en knoflook fijn en bak in de boter. Voeg de bloem toe en bak een paar minuten. Pas op dat de roux niet aanbrandt.
Giet beetje bij beetje wat water bij de roux en roer goed door zodat de klonten worden opgelost. Schenk vervolgens de melk erdoor en blijf goed roeren.Doe de bouillonblokjes erbij.
Snij de champignons en kastanje champignons in plakjes en doe ze in de soep.
Breng de soep aan de kook en doe het vuur laag. Laat nog 10 minuten op het vuur staan. Breng op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met wat verse peterselie of verse tijm.
4 personen
Bron: Nienke – Foxilicious
Geef een reactie