• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Waterkerssoep met gemalen scampi

Waterkerssoep met gemalen scampi

Benodigdheden

8 scampi of 100 g roze garnalen
300 g waterkers
2 stengels lente-ui
4 takjes koriander
1 el vissaus
1 tl suiker
peper en zout

Bereiding

Pel de scampi en hou het staartvlees apart. Snij het wit van de lenteuitjes. Maal het vlees samen met het wit van de lente-uitjes fijn in de keukenrobot. Kruid met peper en zout.
Hak de stengels van de waterkers in stukken. Snipper het groen van de lente-ui en de koriander fijn.
Breng een liter water aan de kook. Voeg het gemalen vlees toe. Laat 2 min. koken.
Voeg de waterkers toe. Laat nog 1 minuut koken. Kruid dan met vissaus, suiker en een snuifje zout.
Serveer de soep in kommen en werk af met het groen van de lenteui, fijngehakte koriander, en een beetje peper.

4 personen
Bron:

Ook lekker

  • Geurige Thaise broccolisoep met kokosmelk
    Geurige Thaise broccolisoep met kokosmelk
  • Vissoep met grijze garnalen
    Vissoep met grijze garnalen
  • Bouillabaisse met garnalenmayo en sterrentoastjes
    Bouillabaisse met garnalenmayo en sterrentoastjes

Gepost onder: Aziatisch, Lactosevrij, Schelp- en schaaldieren Tags: scampi

Previous Post: « Soep van witte bonen en kerstomaten
Next Post: Spaanse vissoep van Jamie Oliver »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....