• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Pastinaaksoep met peer en amandelstengels

Een goede soep wordt een fantastische soep door de juiste smaakmakers en toppings toe te voegen. Bij dit recept voor pastinaaksoep kiezen we voor peer en amandelstengels.

Benodigdheden

1-2 pastinaken (± 350 g vuil gewicht), geschild in stukken
1 grote ui, in parten
2 tl kerriepoeder
2 el olijfolie
2 stevige handperen, geschild en klokhuis verwijderd, in stukken + extra blokjes voor garnering
1 l gevogelte- of kippenbouillon
2 plakjes diepvriesbladerdeeg, net ontdooid
1 eierdooier, losgeklopt
25 g amandelen met vlies, grof gehakt
25 g parmezaanse kaas, geraspt
bladpeterselie, heel fijngesneden
extra vierge olijfolie

Verder nodig

staafmixer
soeppan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schep de pastinaak, ui kerrie en olie met zout en peper in een kom door elkaar. Spreid de groenten uit op een bakblik en rooster ze 20 minuten bruin in de oven.

Schep de geroosterde groenten in een pan en breng samen met de peer en bouillon aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Pureer de pastinaaksoep met de staafmixer, laat afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Maak soepstengels van het bladerdeeg: plak de plakjes deeg met wat eierdooier aan elkaar met 1 cm overlap, zodat je een lang vel krijgt. Bestrijk het deeg met eierdooier en bestrooi het met gehakte amandelen en parmezaan. Snijd het deeg in de lengte in 6 repen van ± 1 1/2 cm breed. Til de repen voorzichtig op aan de uiteinden en draai een van de uiteinden een paar keer om zodat je een spiraal krijgt. Leg de gedraaide deegstengels op een bakplaat met bakpapier en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bak de deegstengels in ±15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat de stengels even afkoelen. Verwarm de soep intussen. Schep de pastinaaksoep in de borden, garneer met wat peterselie en peerblokjes en besprenkel met olijfolie. Geef de soepstengels erbij.

4-6 personen
Bron: Delicious Magazine

Kookboek

Het recept ‘Pastinaaksoep met peer en amandelstengels’ komt uit het kookboek ‘Delicious. Het beste uit Delicious. 10 jaar.’

Ook lekker

  • Kerrie-knolselderijsoep met appel
    Kerrie-knolselderijsoep met appel
  • Pastinaaksoep met miso, korianderolie en rivierkreeftjes
    Pastinaaksoep met miso, korianderolie en rivierkreeftjes
  • Velouté van knolselder met zwarte truffel en amandelen
    Velouté van knolselder met zwarte truffel en amandelen

Gepost onder: Fruit, Kerstmis, Noten, Vergeten groenten Tags: amandel, Delicious Magazine, pastinaak, peer

Previous Post: « Bospeensoep met rode linzen
Next Post: Thaise wortelsoep met koriander »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke tomaten gazpacho
  • Soep van rode paprika & tomaat van Jamie Oliver
  • Groene gazpacho van Jamie Oliver
  • Minestronesoep van Jamie Oliver
  • Meefoon bouillon

Copyright © 2022 soepen.be