• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Paprika-wortelsoep

paprika-wortelsoep

Benodigdheden

1 sjalot
1 teen look
2 wortelen
2 gele paprika’s
1 aardappel
700 ml groentebouillon
1 scheutje kokosroom
peper – zout
olijfolie
croutons naar keuze

Bereiding

Versnipper de sjalot en de look. Snijd de paprika’s, wortelen en aardappel in grove stukken. Verhit een scheutje olijfolie en voeg er de sjalot en look aan toe. Wanneer de sjalot glazig is, mag je de wortel, paprika en aardappel toevoegen.

Bak een viertal minuten en kruid met peper en zout. Meng en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken op middelhoog vuur.

Mix glad en werk af met en scheutje kokosroom en croutons.

1 liter
Bron: Njam – Laurence Bemelmans

Foto: Roos Mestdagh ©

Ook lekker

  • Snelle wortelsoep met munt en dukkah
    Snelle wortelsoep met munt en dukkah
  • Knolselder-wortelsoep met gerookte forel
    Knolselder-wortelsoep met gerookte forel
  • Knolselderijsoep met truffel
    Knolselderijsoep met truffel

Gepost onder: Aziatisch, Herfst/Winter, Lactosevrij, Thais, Vegetarisch Tags: Laurence Bemelmans, Njam, paprika

Previous Post: « Geroosterde wortelsoep
Next Post: Aardappel-preisoep »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke uiensoep van Jamie Oliver
  • Bouillabaisse à la Marseillaise
  • Asperge en rucolasoep
  • De enige echte paddestoelensoep van Jamie Oliver
  • Pompoen-linzensoep

Copyright © 2022 soepen.be