
Benodigdheden
1 kg trostomaat, in grove stukken
3 rode puntpaprika’s, in grove stukken, zonder zaadjes
2 uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, in plakjes
6 el olijfolie
300 g rundergehakt
1 el Mexicaanse kruiden
1 el paneermeel of
1 beschuit, verkruimeld
600 ml groentebouillon of 600 ml vleesbouillon
125 g mais
1 zak tortillachips naturel
100 g cheddarkaas, geraspt of 100 g jongbelegen kaas, geraspt
2 el koriander, fijngehakt
Verder nodig
staafmixer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaten, paprika’s, uien en knoflook in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster de groenten 20-25 minuten in de oven tot ze zacht en een beetje bruin zijn.
Meng intussen het gehakt met de Mexicaanse kruiden, eventueel extra zout en peper en paneermeel. Vorm er kleine balletjes van. Bak deze balletjes in de rest van de olie in circa 8 minuten gaar.
Neem de groenten uit de oven en schep deze in een soeppan door de bouillon. Pureer de soep met een staafmixer, maar niet helemaal glad.
Laat de soep iets inkoken tot de gewenste dikte en schep de gehaktballetjes en mais erdoor. Verwarm intussen de ovengrill.
Leg de chips op een bakplaat en strooi de kaas erover. Zet de plaat niet te dicht onder de grill tot de kaas smelt.
Bestrooi de soep met de koriander en serveer met de nachochips.
4 personen
Het recept ‘Mexicaanse tomaten-paprikasoep met balletjes’ komt uit Boodschappen.