Knolseldersoep met zoete aardappel, zonnebloempitten en bruine linzen

Emilie

Knolseldersoep met zoete aardappel, zonnebloempitten en bruine linzen is een vegetarische soep en bevat ui, knolselder, zoete aardappel, groentebouillon, room, zonnebloempasta en bladpeterselie.

knolseldersoep-met-zoete-aardappel-zonnebloempitten-en-bruine-linzen

Benodigdheden

50 g boter
1 ui
1 kleine knolselder
1 zoete aardappel
ca. 1 l groentebouillon
1 dl room
1 el zonnebloempasta (te koop in natuurvoedingswinkels)
2 el gehakte bladpeterselie
peper en zout

Salsa
25 g bruine linzen
groentebouillon
50 g zonnebloempitten
1 el extra vergine zonnebloemolie

Bereiding

Smelt de boter in een grote pan en hak de ui grof. Fruit glazig in de boter. Schil de knolselder en de zoete aardappel, snij in stukken. Voeg toe aan de pan, roer even om en zet onder met bouillon. Laat gaarkoken en pureer met room, zonnebloempasta en peterselie. Kruid naar smaak en hou warm.

Kook de linzen beetgaar in bouillon. Laat goed uitlekken.

Rooster de zonnebloempitten en meng met de linzen. Roer er de zonnebloemolie onder en verdeel over de soep.

4 personen
Bron: weekend.knack.be

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post