Zelfgetrokken bouillon, dat is het wachten waard. Na 3 uur heb je een pan vol huiselijk geluk
Benodigdheden
3 l water
1 hele kip
200 g winterpeen
200 g preien
1 ui
½ struik bleekselderij
¼ tl gemalen kruidnagel
¼ tl gedroogde nootmuskaat
1 zakje verse peterselie
2 gedroogde laurierblaadjes
Bereiding
Leg de kip in een soeppan met het water. Breng aan de kook.
Snijd ondertussen de winterpeen en prei in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken en de ui in parten. Schep met een schuimspaan het eventuele schuim van de bouillon.
Voeg de prei, wortel, bleekselderij, ui, peterselie, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep zonder deksel op laag vuur tegen de kook aan 3 uur trekken. Schep af en toe het eventuele schuim van de bouillon.
Zeef de bouillon en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 personen
180 kcal per eenpersoonsportie
Bron: ah.be
Angelo
Ziet er goed uit, maar in België zeggen we geen pan tegen een soep pot.