Broccolisoep is een klassieker, zalm is een klassieker. 1 + 1 = 2!

Benodigdheden
2 middelgrote uien
3 el milde olijfolie
600 g koelverse broccoliroosjes
1 groentebouillontablet
1 l heet water
125 ml verse slagroom
6 g verse bieslook
150 g gerookte zalmsnippers
Verder nodig
Bereiding
Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui ca. 3 min. Snijd de broccoliroosjes kleiner, voeg toe en bak ca. 3 min. mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat het geheel ca. 7 min. koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Je mag wat kleine stukjes broccoli blijven zien, dat geeft wat structuur. Voeg de slagroom toe, zet het vuur laag en verwarm ca. 2 min. mee (niet koken). Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Schenk de soep in kommen en verdeel daar de zalmflakes over. Bestrooi met de bieslook.
Vegatip
Vervang de zalm door een zachtgekookt of gepocheerd ei.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert heijn
Geef een reactie