Het scheutje room doet het ‘m! Wordt deze soep jouw nieuwe favoriet?

Benodigdheden
1 prei
1 teen knoflook
500 g broccoli
1 el milde olijfolie
750 ml water
1 groentebouillontablet
125 ml verse slagroom
Verder nodig
Bereiding
Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Voeg het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met de helft van de room met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de rest van de room als een swirl over de kommen.
Tip
Lekker met uitgebakken spekjes, gerookte zalm of gekookt ei.
Ook lekker met een kaastosti of kaasciabatta’s en kaas in de soep. Snijd hiervoor 1 ciabatta in 8 plakken, besmeer met 1 el mosterd en bestrooi met ca. 50 gram geraspte cheddar. Bak 10 min. in de oven op 180°C. Voeg daarnaast i.p.v. room 150 gram geraspte cheddar en 2 el mosterd toe aan de soep. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn
Wat vind jij van dit recept?