
Benodigdheden
600 g zoete aardappels, in blokjes
200 g winterwortel, in blokjes
15 g verse gember, fijngesneden
1 teen knoflook, in dunne plakjes
1 ui
1 el neutraal smakende olie
1 rode peper, fijngesneden (helft in ringetjes)
750 ml kippenbouillon
12 grote garnalen
100 g taugé
3 bosuitjes, in ringetjes
een handje verse blaadjes munt
peper en zout naar smaak
Bereiding
Snipper de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes en de gember zo fijn mogelijk. Snijd de helft van de rode peper (de rest gebruik je voor garnering) in kleine stukjes. Doe al deze ingrediënten met de olie in een pan met een dikke bodem. En bak op laag vuur voor 5 minuten zodat de smaken vrijkomen.
Snijd de schil van de zoete aardappel en de wortel en hak in gelijke blokjes van ongeveer 1,5cm. Voeg toe aan het uimengsel en bak 7 minuten rustig mee.
Voeg de kippenbouillon toe en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
Maak de garnalen schoon en bak ze kort in een koekenpan met wat olie tot ze roze en gaar zijn. Snijd de halve rode peper en de bosuitjes in ringetjes.
Verdeel de zoete aardappelsoep met wortel over kommen. Garneer met de garnalen, bosui, taugé, rode peper en wat verse blaadjes munt.
Tip
Als je er een vegetarische soep van wilt maken kan dat ook goed. Je vervangt de bouillon voor groentenbouillon en kiest voor stukjes tofu of pinda’s als topping.
4 personen
Bron: uitpaulineskeuken.nl